organizasyon_semasi

Kurulus
Müdürlüğümüz 1962 yılında kurulmuş olup 29.07.1984 tarihinde Planlama ve İmar Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermiştir. 18.08.1988 yılında Sayısal Harita Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak İhdas edilmiş ancak 1990 yılında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na bağlanmıştır. 1995 yılından itibaren de tekrar İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapmaktadır.
mudurluk_tanim
Harita Müdürlüğü, şehir için gerekli olan haritaları üreten veya temin eden, coğrafi bilgi sistemi ile kent bilgi sistemi, çalışmalarını yürüten ayrıca numarataj işlemleri (Adres Yönetimi) ve imar uygulamaları yapan birimdir.
Teskilat_yapisi

 

  1. Adres Yönetim Şefliği
  2. Halihazır Harita Şefliği
  3. Harita Uygulama ve Ölçme Şefliği
  4. İdari İşler ve Arşiv Şefliği
  5. İmar Uygulama Şefliği
  6. Kadastral Harita Şefliği
musurluk_gorevleri
  1. Harita Müdürlüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 7. maddesi, 15.07.2005 tarih ve 25876 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan ‘Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği’ doğrultusunda 1/1000, 1/5000 vb. büyük ölçekli harita ve ortofoto harita yapmak, yaptırmak ve onaylamak.
  2. Ayrıca 23.06.2007 tarihinde yürürlüğe giren İstanbul İmar Yönetmeliği (Madde 1.17) ne göre İlçe, özel ve tüzel kişilerce yaptırılan 1/1000, 1/5000 vb. büyük ölçekli hâlihazır haritaların kontrolünü ve onayını yapmak.
  3. Planlama çalışmalarına altlık oluşturmak üzere, görev ve yetki sahası içerisindeki kadastro ve tapu sicil bilgilerini temin etmek: bununla ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile bu çerçevede protokol düzenlemek, hizmet amaçlı olarak çalışmak.
  4. Büyükşehir Belediyesi kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili İmar mevzuatı hükümlerine göre imar uygulaması yapmak.
  5. Üretilen her türlü harita ve harita bilgilerini usulüne uygun olarak arşivlemek, ilgili birimlerin kamu kurum ve kuruluşların ve halkın hizmetine sunmak.
  6. Ücret karşılığı verilecek hizmetlerin fiyatlarını tespit etmek; bu fiyatlandırmayı Belediye Meclisine sunmak; meclisce ittihaz edilecek kararlar doğrultusunda uygulama yapmak.
  7. Coğrafi ve kent bilgi sistemi çalışmalarına altlık oluşturacak şekilde Numarataj (Adres Bilgi Sistemi) çalışmaları yapmak.
  8. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince; meydan bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek.
  9. 25.04.2006 tarihli 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 69. maddesine göre 31.Temmuz.2006 tarih ve 26245 sayı ile Resmi Gazetede Yayınlanan ‘Adres ve Numaralamaya Ait Yönetmelik’ kapsamında binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesi işlemlerini ilişkin çalışmaları yapar, yaptırır ve güncelleştirme işlemlerini sağlar.
  10. Büyük ölçekli mekansal bilgilerin ve haritalardaki konum bilgilerinin x,y,z koordinatlarının sayısal, çizgisel ve ortofoto olarak elde edilmesi, ulusal veri değişim formatına (uvdf) uygun ve coğrafi bilgi sistemlerine altlık oluşturabilecek şekilde veri modeli ve standartlarını belirlemek, ilçe belediyelerinin bu model ve standartlar doğrultusunda çalışma yapmalarını sağlamak.
  11. Tarihi, kültür, tabiat varlıklarını ve kent bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerinin korunmasını sağlamak amacıyla, yersel fotogrametrik yöntemler ile rölevelerini jeodezik konumunun (x,y,z) koordinatlarını belirlemek.
  12. Adres Bilgi Sistemini Coğrafi Bilgi Sistemine altlık oluşturacak şekilde kurmak, istek halinde ilçe belediyelerine bu görevi kontrollük üzerinde kalmak üzere devretmek.
  13. Uzaktan algılama ve uydu görüntüleri ile harita üretimi yapmak, uydu görüntülerini temin etmek ve uzaktan algılama yöntemi ile elde edilen bilgilerin Coğrafi Bilgi Sistemleri ile uyumunu sağlamak.
  14. Yatırımcı Müdürlüklerce hazırlanan avan projelerin zemine uygulamasını veya uygulatmasını sağlamak.
  15. Şehrin tanıtımına yönelik gerek sayısal gerekse medya ortamında rehber amaçlı haritalar ve kitaplar yapmak, yaptırmak ve hizmete sunmak.
  16. İlçe belediyeleri ile hizmet amaçlı olarak çalışmak.
  17. Harita Müdürlüğünce üretilen her türlü harita ve rehber çalışmalarının internet ortamında sunumunun yapılmasını sağlayacak şekilde altlıklarını oluşturmak.