a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > Haber > BM ECOSOC TOPLANTISINDA İBB GENÇLİK MECLİSİ RÜZGÂRI  

Haber: BM ECOSOC TOPLANTISINDA İBB GENÇLİK MECLİSİ RÜZGÂRI

Version HistoryVersion History

KisaBaslik

BM ECOSOC TOPLANTISINDA İBB GENÇLİK MECLİSİ RÜZGÂRI 

Ozet

İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, 29 Ocak-4 Şubat 2017 tarihleri arasında BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Toplantısı için New York’taydı. BM ECOSOC Toplantısının yanı sıra birçok ikili görüşmeye katılan ve yoğun mesai harcayan Ağırbaş, temaslarını dört aşamada gerçekleştirdi.

HaberMetni

Temaslarının ilk bölümünde uluslararası alanda tanınmış genç köşe yazarlarıyla buluşan Ağırbaş, Türkiye’nin istikrarlı, güven veren, huzurlu bir demokrasi ülkesi olduğunu, ancak bunun uluslararası basın tarafından göz ardı edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte Türkiye’de demokrasinin daha sağlıklı işleyeceğini ifade etti.  

Ağırbaş, temaslarının ikinci bölümünde uluslararası legal gençlik örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Muhataplarına Türkiye’deki gençlik çalışmaları ve Gençlikte İstanbul Modeli hakkında detaylı bilgi aktaran Ağırbaş, ayrıca İBB Gençlik Meclisi’nin son 2,5 yıl içerisinde gerçekleştirdiği uluslararası gençlik çalışmalarına da dikkat çekti ve dünyanın birçok ülkesinde Gençlikte İstanbul Modeli’ni örnek alan çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Temaslarının üçüncü bölümünde BM’nin insani yardımlardan sorumlu yetkilileriyle görüşen Samed Ağırbaş, 2016 yılının Mayıs ayında İstanbul’da yapılan Dünya İnsani Zirvesi’nde imzalanan Gençlik İçin İnsani Eylem Taahhüdü’nün önemine dikkat çekti. Dünya genelindeki 60 milyon mültecinin sorunlarına çözüm üretilemediği takdirde şehirlerde büyük sıkıntıların yaşanacağını ifade eden Ağırbaş, görüşmeleri sırasında Halep’te yaşanan insani krizin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Son olarak dünyanın farklı ülkelerinden ECOSOC’a katılan gençlerle bir araya gelen Ağırbaş, Dünya Gençlik Meclisleri Birliği, Türkiye'deki son gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı sistemi, FETÖ/PDY terör örgütünün Türkiye ve dünya genelinde yol açtığı zararlar ve terörizmle mücadele konusundaki düşüncelerini muhataplarıyla paylaştı.

HaberResmi

 

Pasif

No 

AnaSayfa

Yes 

Manset

No 

Document1

Kaynak

 

HaberTarihi

13.02.2017 10:00 

Target Audiences

No targeting

IlgiliBirim

 

IlgiliHizmet

 

SureliHaber

No 

SureliHaberBitisTarihi

 

HaberGaleri1

HaberGaleri2

HaberGaleri3

HaberGaleri4

HaberGaleri5

HaberGaleri6

HaberGaleri7

HaberGaleri8

HaberGaleri9

HaberGaleri10

MansetSira

AltManset

Yes 

SureliMansetResim

 

FlickerID

 

CanliYayin

No 

CanliYayinLokasyon

27 

GorunenHaberSaati

17.02.2017 10:00 
Attachments
Version: 1.0 
Created at 17.02.2017 09:35  by Ali Akçakaya 
Last modified at 17.02.2017 09:35  by Ali Akçakaya