a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > Haber > 2017 YILI BİRİNCİ DÖNEM BAHÇIVANLIK KURSU KAYITLARI BAŞLIYOR  

Haber: 2017 YILI BİRİNCİ DÖNEM BAHÇIVANLIK KURSU KAYITLARI BAŞLIYOR

Version HistoryVersion History

KisaBaslik

2017 YILI BİRİNCİ DÖNEM BAHÇIVANLIK KURSU KAYITLARI BAŞLIYOR 

Ozet

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ koordinatörlüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlükleri ile Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çevre bilincini geliştirmek ve bir meslek edindirmek amacıyla tamamen ücretsiz olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursları” yeni dönem kayıtları başlıyor.

HaberMetni



Bahçıvanlık kursları ile Avrupa yakası, Haliç Eğitim Merkezi ve Anadolu yakası, İdealtepe Eğitim Merkezi olmak üzere iki ayrı noktada eğitim veriliyor. Bahçıvanlık kursları eğitici kadrosu konularında uzman teknik ekip tarafından oluşuyor. Teorik bilgilerin dışında pratik uygulamalar, saha ziyaretleri ve teknik geziler gerçekleştiriliyor. Verilen bilgilerin pratik uygulamaları ile tam donanımlı bahçıvanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bahçıvanlık Kurslarına meslek sahibi olmak isteyenler, bahçıvanlığı daha profesyonelce sertifikalı olarak yapmak isteyen bahçıvanlar,  peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden pratik tecrübelerini arttırmak isteyen uzmanlar ayrıca hobi olarak bahçe bakımı ile ilgilenmek isteyen herkes katılabiliyor. Dersler, haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08:30-16:30 saatleri arasında otuz altı (36) işgünü (288 saat) boyunca devam ediyor. Bahçıvanlık Kursları birinci dönem 27.02.2017 tarihinde başlıyor, 24.05.2017 tarihinde sona eriyor.

Kurslarda, bahçıvan adayları hem teorik hem pratik eğitim alacak olup; verilecek dersler şu şekildedir;

Proje Okuma, Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Sera Yapım Tekniği, Çevre Koşulları, Dış Mekan Bitkileri, Çim Alan Tesisi, Süs Bitkilerinde Budama, Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele, Kültürel Bakım, Meyvecilik, Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması.

Bahçıvanlık Kursları, teorik ve uygulamalı derslerin belirlenmiş zaman planında işlendiği ve devam zorunluluğu olan kurslarımızdır. 

Kayıt İşlemleri:

Bahçıvanlık Kursu Kayıtları 25 Ocak - 17 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Kontenjan kayıt tarihinden önce dolması durumunda web sitelerimizde (www.agac.istanbul, www.bahcivanlik.istanbul) duyurulacaktır. Kayıt işlemleri Haliç Kurs Merkezi ve İdealtepe Kurs Merkezlerinde gerçekleşmektedir.

Bahçıvanlık Kursu Eğitim Tarihleri :
27.02.2017 – 24.05.2017

Avrupa Yakası Kurs Merkezi
Haliç Bahçıvanlık Eğitim Merkezi
Silahtarağa Caddesi, Eyüp Devlet Hastanesi Karşısı, Tekke Parkı İçi. Eyüp / İstanbul /Tel: 0212  312 63 64  / Faks: 0212 417 58 12

Anadolu Yakası Kurs Merkezi
İdealtepe Bahçıvanlık Eğitim Merkezi
Adres: İdealtepe 50. Yıl Korusu
*E5 İdealtepe girişi, Rıfkı Tongsir Caddesi No:04 İdealtepe, Maltepe/İstanbul
*Minibüs yolu Bağdat Caddesi, İdealtepe Marmara Caddesi  İdealtepe, Maltepe/İstanbul
Tel: 0216 366 80 95

Kayıt Evrakları:
-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
-Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi (Okur Yazar olanlar için belge) 
-Kursiyer Kayıt Formu (Kurs kayıt merkezlerinden verilecektir ve kursiyerin bizzat gelmesiyle başvuru esnasında doldurulacaktır.)

Not :   *Eksik belge ile kayıt yapılamamaktadır.

           * Her Kursiyerin bir kayıt hakkı bulunmaktadır. Kursa devam etmeyen kursiyer başarısız sayılacak ve ikinci kayıt hakkı olmayacaktır.

E-Eğitim / E-Bahçıvanlık Kursları

E-Bahçıvanlık (İnternet Eğitimi) Bahçıvanlık Kursları internet ortamında, katılımcıların teorik dersleri kişisel zaman planlamalarıyla kendilerinin okuyarak işlediği, devam zorunluluğu olmayan kurslardır.

E-Bahçıvanlık Kursu kayıtları 25.01.2017 – 17.02.2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

E Bahçıvanlık Kursuna kayıt yaptırmak için www.bahcivanlikkursu.istanbul adresindeki E-Bahçıvanlık Kursu Kayıt Formunu doldurarak nüfus cüzdanı ve diplomalarını da ekleyip İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Eğitim Şefliği dikkatine 0212 600 00 99 numaralı faksa veya tarayıcıda taratıp egitim@agac.istanbul   mail adresine gönderebilirler. Kurs dönemlerinde tam kurs başlangıç tarihleri ve detaylı bilgi İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin web sitesinde (www.istanbulagac.com.tr ) ve Bahçıvanlık Kursu web sitesinde (www.bahcivanlikkursu.com ) duyurulacaktır.

E-Eğitim (İnternet Eğitimi) Kayıt Evrakları:
-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
-Diploma Fotokopisi veya Öğrenim Belgesi (Okur Yazar olanlar için belge) 

-E Bahçıvanlık Kursu Kayıt Formu (E-Bahçıvanlık Kursu Kayıt Formu doldurularak nüfus cüzdanı ve diploma ile birlikte İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Eğitim Şefliği dikkatine 0212 600 00 99 numaralı faksa veya tarayıcıda taratılarak egitim@istanbulagac.com.tr  mail adresine gönderilecektir.

HaberResmi

 

Pasif

No 

AnaSayfa

Yes 

Manset

No 

Document1

Kaynak

 

HaberTarihi

27.01.2017 13:00 

Target Audiences

No targeting

IlgiliBirim

İSTANBUL AĞAÇ VE PEYZAJ A.Ş.; Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı 

IlgiliHizmet

 

SureliHaber

No 

SureliHaberBitisTarihi

 

HaberGaleri1

HaberGaleri2

HaberGaleri3

HaberGaleri4

HaberGaleri5

HaberGaleri6

HaberGaleri7

HaberGaleri8

HaberGaleri9

HaberGaleri10

MansetSira

AltManset

Yes 

SureliMansetResim

 

FlickerID

 

CanliYayin

No 

CanliYayinLokasyon

27 

GorunenHaberSaati

27.01.2017 13:00 
Attachments
Version: 1.0 
Created at 27.01.2017 12:23  by ihakki.simsek 
Last modified at 27.01.2017 12:23  by ihakki.simsek