a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > Haber > İBB’DEN TAKDİR TOPLAYAN HALKLA İLİŞKİLER PROJELERİ  

Haber: İBB’DEN TAKDİR TOPLAYAN HALKLA İLİŞKİLER PROJELERİ

Version HistoryVersion History

KisaBaslik

İBB’DEN TAKDİR TOPLAYAN HALKLA İLİŞKİLER PROJELERİ 

Ozet

İstanbullulara profesyonel çağrı merkezi hizmeti sunan İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü Beyaz Masa (153 İstanbul), Yeşilay, Kızılay, İHH gibi STK’larla işbirliğiyle hayata geçirdiği projelerle de vatandaşlardan takdir topluyor.

HaberMetni

Çağrı Merkezi hizmetinin yanı sıra toplumsal hayatın gelişiminde de örnek faaliyetlerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü, köklü Sosyal Sorumluluk anlayışını 2016 yılında artırarak sürdürdü.

Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına İBB personeline yönelik kan bağışı kampanyası düzenleyerek destek verdi. Toplumun refahını yükseltecek sosyal sorumluluk projelerine önem veren 153 İstanbul Ekibi, geçen yıl boyunca İstanbul’daki ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar ulaştırdı.

153 İstanbul; Yeşilay, Kızılay, İHH gibi STK’larla işbirliğiyle hayata geçirdiği projelerle de sivil toplum kuruluşlarının İBB personeli ile vatandaşları kendi hizmet alanında bilgilendirmesini sağlayan seminerler verdi.

153 İstanbul Ormanı

2016 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile işbirliği yapılarak İstanbul Eyüp ilçesinde ilk etapta 1000 fidan ekimiyle “153 İstanbul Ormanı” kuruldu. Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen “Fidan Dikme” etkinliğine 153 İstanbul çalışanları ile birlikte yetim çocuklar da katıldı.

Sera gazı miktarını ve insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsü olarak gösterilen karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen proje, diğer kamu kuruluşlarına da örnek oldu. 153 İstanbul Ormanı için 2017 yılında 2 binin üzerinde yeni fidan dikimi de planlandı.

Beyaz Taziye ve Beyaz İtfaiye ile Vatandaşa Moral Desteği
153 İstanbul Ekibi, İstanbul’da vefat edenlerin yakınlarını arayarak İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın taziye mesajını iletti. İstanbul’da yangın felaketi yaşayanlar da aranarak Başkan Kadir Topbaş adına geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Çağrı Hizmetinde Çevre Konulu Mesajlar

153 İstanbul, vatandaşların çevre koruma ve tasarruf bilincini olumlu yönde etkilemek için geliştirdiği çevre konulu mesajlar, büyük ilgi uyandırarak diğer Çağrı Merkezlerine örnek oluşturdu.

“Damlayan musluklarınızı tamir ettirerek yılda 1 tondan fazla suyun israf olmasını engelleyebilirsiniz” şeklindeki mesajların sesli ve yazılı olarak paylaşılması, İstanbul’un geleceği için önemli bir adım oldu.

Minik Kalplere VE Huzurevi Sakinlerine 153 Dokunuşu

153 İstanbul Ekibi, 2016 yılı boyunca hastane ve STK ziyaretleri de gerçekleştirildi. Minik kalplere sıcak bir dokunuş sergilenerek Malatya ve Antalya’da iki okula kırtasiye yardımı gerçekleştirildi. Etkinliklerde, mülteci çocuklar ve PAGÇEV’in (Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Çevre Vakfı) katılımıyla gerçekleştirilen Geri Dönüşüm Atölyesinde, minikler eğlenerek geri dönüşümü öğrendi ve çevre bilinci oluşturuldu.

Minik kalplere verilen değer huzurevi sakinleri için de yıl boyu devam etti. Huzurevi ziyaretlerinde Başkan Kadir Topbaş’ın selamı iletilerek, huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenildi. Hatıralar dinlenerek duygu paylaşımında bulunuldu.

‘Gözüm Kulağım İstanbul’

Geçen yılın en önemli projelerden biri de ‘Gözüm Kulağım İstanbul’ projesi oldu. Oluşturulan Görüntülü Çağrı Merkezi ile işitme, konuşma ve görme engelli vatandaşların belediye hizmetlerine kolay erişimi sağlandı. Proje kapsamında; Braille alfabesi olmayan noktalarda, görme engelli vatandaşların sosyal hayat içerisindeki sıkıntıların aşılması amacıyla bir anlamda göz olarak hizmet verildi.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği etkinlikler ve projeler, 2016 yılında da bir çok kurum tarafından ödül ve plaket ile taçlandırıldı. AB Politikaları Enstitüsü, Türkiye Gençlik Vakfı, Okçular Vakfı, Beltur, Prizma, Method Research Company gibi kuruluşlar, toplum yararına gerçekleştirilen önemli faaliyetlerinden dolayı 153 İstanbul’un çalışmalarını ödüllendirerek örnek gösterdi.

HaberResmi

 

Pasif

No 

AnaSayfa

No 

Manset

Yes 

Document1

Kaynak

 

HaberTarihi

20.01.2017 12:35 

Target Audiences

No targeting

IlgiliBirim

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı; Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

IlgiliHizmet

Yaşam 

SureliHaber

No 

SureliHaberBitisTarihi

 

HaberGaleri1

HaberGaleri2

HaberGaleri3

HaberGaleri4

HaberGaleri5

HaberGaleri6

HaberGaleri7

HaberGaleri8

HaberGaleri9

HaberGaleri10

MansetSira

AltManset

Yes 

SureliMansetResim

 

FlickerID

 

CanliYayin

No 

CanliYayinLokasyon

27 

GorunenHaberSaati

20.01.2017 12:00 
Attachments
Version: 2.0 
Created at 20.01.2017 11:39  by o.karabacak 
Last modified at 20.01.2017 11:39  by o.karabacak