a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > Haber > AKOM'DAN WhatsApp İHBAR HATTI  

Haber: AKOM'DAN WhatsApp İHBAR HATTI

Version HistoryVersion History

KisaBaslik

AKOM'DAN WhatsApp İHBAR HATTI 

Ozet

İstanbul'da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ALO 153 BEYAZ MASA  numarasının yanı sıra artık  0552 153 00 34 WhatsApp  ihbar hattı üzerinden de müracaatlarda da bulunabilecekler.

HaberMetni



İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM kış koşullarında olumsuzluklara karşı vatandaşların işbirliğiyle  sorunları çözmek için WhatsApp ihbar hattı kurdu.

İstanbul'da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ALO 153 BEYAZ MASA  numarasının yanı sıra artık  0552 153 00 34 WhatsApp  ihbar hattı üzerinden de müracaatlarda da bulunabilecekler. Kış koşulları süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında, ana caddeler, meydanlar, üst geçitler, metrobüs yollarında oluşabilecek olumsuzlukları WhatsApp üzerinden bildirebilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  sorumluluk alanlarının dışında olan olumsuzluklar ile ilgili İlçe Belediye Başkanlıklarının kriz merkezlerine iletilerek çözüm üretilecek. Vatandaşların WhatsApp ihbar hattı üzerinden fotoğraf veya konum göndermeleri ekiplerin olumsuzluklara daha hızlı müdahale etmesini sağlayacak.

WhatsApp ihbar hattı kış koşulları bittikten sonra Beyaz Masa ekipleri tarafından 7 gün 24 saat  takip edilerek İstanbul halkına hizmet verecek.  

 METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARISI

İstanbul başta olmak üzere yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen (Sibirya kökenli) yağışlı havanın etkisi altına girdi. İstanbul’da Cuma günü, önce kuvvetli lodosla birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların (20-50 kg/m²) arası, akşam saatlerine kuvvetli kuzeyli rüzgârla birlikte sıcaklıklarda ani düşüşlerle (8 ila 15°C birden), kuvvetli ve yoğun kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Cuma günü kuvvetli yağmur nedeniyle su baskınları ve göllenmeler yaşanabilir. Kuvvetli ve yoğun kar yağışının Cuma akşam saatleri ile Pazar sabah saatleri arasında kuvvetli fırtına ile birlikte (30-90 km/s) tipi şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. 

Kar kalınlığının; İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerde 5-8cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 7-12cm, TEM’in kuzeyinde 10-30cm, Çatalca, Binkılıç vb. 40cm ve üzeri aralığında kar örtüsünün oluşacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın kuzeyli yönlerden şiddetini arttırarak kuvvetli ve tam fırtına seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM koordinasyonunda tüm İBB ekipleri kritik noktalarda tedbirlerini alıyor.

 

HaberResmi

 

Pasif

No 

AnaSayfa

Yes 

Manset

Yes 

Document1

Kaynak

 

HaberTarihi

05.01.2017 13:00 

Target Audiences

No targeting

IlgiliBirim

Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü 

IlgiliHizmet

 

SureliHaber

No 

SureliHaberBitisTarihi

 

HaberGaleri1

HaberGaleri2

HaberGaleri3

HaberGaleri4

HaberGaleri5

HaberGaleri6

HaberGaleri7

HaberGaleri8

HaberGaleri9

HaberGaleri10

MansetSira

AltManset

No 

SureliMansetResim

 

FlickerID

 

CanliYayin

No 

CanliYayinLokasyon

27 

GorunenHaberSaati

05.01.2017 13:00 
Attachments
Version: 1.0 
Created at 05.01.2017 12:30  by ihakki.simsek 
Last modified at 05.01.2017 12:30  by ihakki.simsek