a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > Haber > BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARINA YÜKSEK LİSANS İMKANI  

Haber: BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARINA YÜKSEK LİSANS İMKANI

Version HistoryVersion History

KisaBaslik

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARINA YÜKSEK LİSANS İMKANI 

Ozet

Bu programdan Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile yapılan protokol dahilinde belediyeler ve iştiraklerinde çalışanlar %75 burs imkanıyla yararlanabilecek.

HaberMetni

2008-2009 Öğretim yılından itibaren Bahçeşehir Üniversitesinde Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın Başkanlığında yürütülen program, 2016-2017 güz yarıyılından itibaren de İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yapılacak. Bu programdan Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile yapılan protokol dahilinde belediyeler ve iştiraklerinde çalışanlar bu imkandan %75 burs imkanıyla yararlanabilecek.

Bugüne kadar 500’ ün üzerinde mezun veren yüksek lisans programı, konu ile ilgili kamu ve özel sektör çalışanlarına, ülkemiz koşullarına uygun yenilikçi fikirler oluşturmaları, ülke kaynaklarının verimli kullanılmasında gerekli olan öncelikleri belirlemeleri hususunda büyük katkılar sağlamakta.



Yüksek Lisans Programında ayrıca Trafik Güvenliği, Trafik Yönetimi ve Kontrolü, Ulaştırma Sistemlerinin Planlanması ve Uygulanması, Raylı Sistemler, Kent Yönetimi ve Hukuku, Kentsel Peyzaj, Kentsel Altyapı Yönetimi, Ulaşım Eksenli Kentsel Dönüşüm, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Türlerarası Taşımacılık ve Ulaştırma Ekonomisi gibi konularda teknik düzeylerini en üst seviyelere taşımaktadır. Program Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi konularında, farklı üniversitelerde, farklı anabilim dallarınca yürütülen yüksek lisans programlarını bir araya getirerek, konusunda ülkemizin önde gelen öğretim üyelerinin ders verdiği disiplinlerarası bir program olma özellikleriyle bir ilki oluşturmakta.

Bu burstan; Birlik, belediye ve bağlı idarelerin iştiraklerinin yönetici, teknik ve idari personeli ile seçilmiş mensupları yararlanabilecek. Burstan yararlanma koşullarından biri de ALES Sayısal Puanının en az 55 olması. Konuyla ilgili, programa başvuracak adaylar TBB web sayfasını incelemeleri tavsiye edilmekte. Bu kapsama giren öğrenci adaylarının en geç 19/01/2017 tarihine kadar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün web sayfasından
online başvuru yapmaları gerekmektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne yapılacak online başvurularda katılımcılardan 100 TL alınacak ve bu ücret hiçbir kuşulda geri ödenmeyecek.

Yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve programa devam etmeye hak kazanacak öğrencilerin belirlenmesi, üniversitenin ULAŞTIRMA Merkezince oluşturulacak Bilim Kurulu tarafından 20/01/2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Program Koordinatörlüğü tarafından belirlenecek yer ve saati, mülakata katılacaklara e-mail yoluyla bildirilecek.

Not: Program hakkında daha detaylı bilgiyi,
www.tbb.gov.tr,
http://www.ticaret.edu.tr
http://ww4.ticaret.edu.tr/ulastirma/ adreslerinden edinebilirsiniz.

 

HaberResmi

 

Pasif

No 

AnaSayfa

Yes 

Manset

No 

Document1

Kaynak

 

HaberTarihi

04.01.2017 15:00 

Target Audiences

No targeting

IlgiliBirim

 

IlgiliHizmet

 

SureliHaber

No 

SureliHaberBitisTarihi

 

HaberGaleri1

HaberGaleri2

HaberGaleri3

HaberGaleri4

HaberGaleri5

HaberGaleri6

HaberGaleri7

HaberGaleri8

HaberGaleri9

HaberGaleri10

MansetSira

AltManset

Yes 

SureliMansetResim

 

FlickerID

 

CanliYayin

No 

CanliYayinLokasyon

27 

GorunenHaberSaati

04.01.2017 15:00 
Attachments
Version: 11.0 
Created at 04.01.2017 14:32  by ihakki.simsek 
Last modified at 05.01.2017 13:52  by ihakki.simsek