a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > Haber > HALEP İÇİN "KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ" KONVOYU YOLA ÇIKTI  

Haber: HALEP İÇİN "KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ" KONVOYU YOLA ÇIKTI

Version HistoryVersion History

KisaBaslik

HALEP İÇİN "KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ" KONVOYU YOLA ÇIKTI 

Ozet

Soğuk kış günlerinde mağdur Halep’in biraz da olsa içini ısıtacak "Kardeşlik Seferberliği" için hazırlanan yardım tırları Maltepe’den düzenlenen törenle yola çıktı. Törende konuşan Başkan Topbaş, “Nasıl ki bu insanlar bizlere Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda gönül coğrafyamızdan koşarak gelip yardım etmişlerse bizlerde bunun bir şükran ifadesi olarak inanç değerlerimiz üzerinden bunu yapmak zorundayız” dedi.

HaberMetni



AK Parti İstanbul İl Başkanlığının başlattığı "Kardeşlik Seferberliği" kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle hazırlanan Halep'e yardım konvoyu için, Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Uğurlama törenine Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci,
 Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, bir an önce Suriye’de yaşamın normale dönmesini, vatan ve aile hasreti çekenlerin de en kısa zamanda bu hasretlerinin bitmesini arzu ettiğini söyledi.
Tırların yerine ulaşacağına gönülden inandığını kaydeden Başkan Topbaş, “Biz burada kalın giysilerle çadır altındayız. Soğuktan korunmaya çalışıyoruz. Oysa Suriye’de Halep’te insanlar sokaklarda derme çatma kulübelerde soğuğa karşı mücadele veriyor. İşte bu olumsuzlukları görenler ancak bu mağdur insanlara el uzatabilirler” diye konuştu.

Hz.Mevlana’nın “Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz” sözünü hatırlatan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bizlerin yüreği yanık. Bizler öyle bir milletiz ki geçmişten günümüze yardım ihtiyacı olan her milletin yanında olmuşuz. Bu bizim şiarımız ve bunla da gurur duymalıyız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Banda Aceh’deki Tsunami de 1 buçuk yıl orada kaldık. Afganistan’daki depremde ve selde yine oradaydık. Somali’de Afrika’da vardık. Haiti depreminde oradaydık. Dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa bir insani sorumluluk olarak onu yerine getirmek için uğraşıyoruz.”

İnsanlığın 21.yüzyıla girerken daha önce yaşanan acıları yaşanmayacağı yönünde umutlar beslediğini ama zaman içerisinde yaşanan acı olaylarla bu umutların söndüğünü ifade eden Başkan Topbaş, “İnsani değerlerin ön plana çıkacağı ve küresel bir köy haline gelen dünyada huzur içinde yaşayacağımız zannettik. Ama şunu gördük ki çıkar ve menfaatlerin olduğu dünyada gördük ki insanların gözlerine kin bürümüş ve bir başkasının hayatını mahvetmek pahasına hedeflerine erişmeye çalışıyorlar. İşte insani değerlerin böylesine yok edildiği bir dönemde nerede ve nasıl durduğunuz çok önemli. İşte bizler burada milletçe Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Başbakanımızın liderliğinde bu mağdur insanlara bir nebze merhem olmak için çabalıyoruz. Ayrıca Türk Kızılay’ına özellikle teşekkür ediyorum. Nerede bir mağduriyet, nerede yardıma muhtaç insan var hemen oradalar” ifadelerini kullandı.

2017 yılının tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini arzu ettiğini dile getiren Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Arzu ederiz ve dileriz ki -inşallah rabbim de nasip eder – 2017 yılında bu acılar biter, ve vatan özlemi çeken Suriyeli kardeşlerimiz kendi vatanlarına döner, insanlık huzur bulur. Buradan medyamız vasıtasıyla seslenmek istiyorum; Ey milletimiz, ey Türk milleti gün bugündür. Acı içerisinde kıvranan insanlara yardımcı olmamız lazım. Nasıl ki bu insanlar bizlere Çanakkale’de İstiklal Savaşı’nda gönül coğrafyamızdan koşarak gelip bize yardım etmişlerse bizlerde bunun bir şükran ifadesi olarak inanç değerlerimiz üzerinden bunu yapmak zorundayız. İnşallah bu turlar yerine erişecek, buna eminim ama dileğim şudur ki bunlara ihtiyaç duyulmasın normal yaşama dönülsün ve insanlar orada kendi topraklarında aileleriyle huzur ve barış içerisinde yaşasın.”

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ve diğer protokol üyeleri uğurlama törenine gelen 10 Suriyeli çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından da Halep’e hareket eden tırlar tüm katılımcılar tarafından coşkuyla yolcu edildi.

Başkan Topbaş ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci daha sonra da Halep’teki insanlık dramını gösteren fotoğraf sergisini gezdi. Fotoğraf sergisinde ayrıca Türkiye’deki Suriyeli çocukların ailelerine yazdığı mektuplarda ziyaretçilere gösterildi.

“Kardeşlik Seferberliği” kampanyasında toplanan kışlık giysi, battaniye, gıda paketi, hijyen malzemeleri, çocuk bezi ve ısıtıcı gibi yardımlarla dolu 211 TIR, Halep’e gönderildi.


HaberResmi

 

Pasif

No 

AnaSayfa

Yes 

Manset

Yes 

Document1

Kaynak

 

HaberTarihi

30.12.2016 14:00 

Target Audiences

No targeting

IlgiliBirim

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 

IlgiliHizmet

 

SureliHaber

No 

SureliHaberBitisTarihi

 

HaberGaleri1

HaberGaleri2

HaberGaleri3

HaberGaleri4

HaberGaleri5

HaberGaleri6

HaberGaleri7

HaberGaleri8

HaberGaleri9

HaberGaleri10

MansetSira

AltManset

No 

SureliMansetResim

 

FlickerID

 

CanliYayin

No 

CanliYayinLokasyon

27 

GorunenHaberSaati

30.12.2016 14:00 
Attachments
Version: 5.0 
Created at 30.12.2016 13:36  by ihakki.simsek 
Last modified at 30.12.2016 14:30  by ihakki.simsek