a
test
Skip to main content

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Go Search
Ana Sayfa
Başkan
Kurumsal
Belediye Meclisi
İhale İlanları
e-belediye
Bütçe Ve Yatırımlar
Haberler
Bilgi Hizmetleri
Şehre Bakış
English
İletişim
  
Ana Sayfa > İstanbul Büyükşehir Belediyesi > BirimListesi > İSPARK A.Ş.  

BirimListesi: İSPARK A.Ş.

Version HistoryVersion History

Title

İSPARK A.Ş. 

Title_en-US

Istanbul Parking Enterprises Co. 

Birimweb

/tr-TR/Kurumsal/Birimler/IsparkAS/ 

Telefon

0216 635 00 00 

Santral

 

Fax

0216 635 00 82 

Adres

Yamanevler Mahallesi Alemdağ Caddesi Karacabey Sokak No:4 Ümraniye / İSTANBUL

Harita

WebAdresi

Vekalet

No 

Gorevlendirme

No 

Birim Turu

Şirket 

Yoneticisi

Nurettin Korkut 

UstBirim

İştirak Şirket Genel Müdürlükleri 

Image1

 

Gorevler

 

İSPARK’IN KURULUŞ AMACI

İSPARK’ın kuruluş amacı İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait açık, katlı ve yol üstü otoparkları devralıp, tek elden ve sistemli bir şekilde yönetip işletmektir. Kentli olma ve park etme kültürünü yerleştirmek ve “Güvenle Park, Güler yüzle Hizmet” sloganıyla hizmet etmektir.

Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak için projeler üreten İSPARK, yeni yapılacak otoparkların nereye yapılacağını stratejik olarak belirlemek ve ağırlıklı olarak yeraltı veya katlı otoparklar yapmak için çalışmaktadır.

İspark, şehir içinde kısa süreli parklanmayı teşvik etmek ve uzun süreli parklanmayı ana arterlerden alıp daha az yoğun olan bölgelere aktarmak için çalışmaktadır. Bu bağlamda ana arterlerde yüksek, dış bölgelerde düşük otopark fiyatı uygulamasına gitmektedir. Örneğin Şişli gibi merkez konumda ve aşırı yoğun olan bir bölgelerde 0-2 saat için 4 TL ücret alınırken, Bostancı İDO önünde bütün gün için 4 TL ücret alınmaktadır. Böylelikle Şişli bölgesin de uzun süreli parklanmanın önüne geçilerek trafik rahatlatılmakta, Bostancı’da ise İDO gibi toplu taşıma araçlarının kullanımına teşvik edilerek araçların trafiğe çıkması önlenmektedir.

Önümüzde ki dönemlerde yapılacak olan otoparklar ulaşım aktarma istasyonlarıi göz önüne alınarak planlanacağından İstanbulluların ulaşım da kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarına yönlendirmek hedeflenmektedir.

İSPARK halen 23 ilçede 1300 personeli ile hizmet vermektedir. Nitelikli işletmeciliği hedefleyen İSPARK, personelini periyodik olarak eğitime tabi tutmaktadır. Yeraltı katlı, yer üstü katlı, açık ve yol kenarı otoparklarda hizmet veren İSPARK, yaklaşık 500 noktada bulunmaktadır.

Kurumsal Anlayışımız

Dünya incisi medeniyetler beşiği İstanbul’a hizmet etmenin yanında sorumluluğumuz gereği vizyon sahibi şehrimizi daha kolay yaşanılır hale getirmeye katkı sağlamak için çalışıyoruz. Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak, ücret politikası ve güveni sağlayarak  “Güvenle Park ve Güler yüzle Hizmet”i İstanbullulara sunmak.  

Kurumsal Hedeflerimiz

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili koordinasyon müdürlükleri ile irtibata geçilerek İstanbul trafiğinin akıcılığına katkı sağlamak. Otopark ihtiyacı olan İstanbul’un muhtelif bölgelerinde uygun alanlar tespit ettirilerek otopark yatırımları gerçekleştirmek. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde şehir içinde farklı fiyat politikaları uygulayarak yoğunluğu azaltmak için hızlı ve etkin çalışmalar yapmaktır.

Faaliyetler

Mission

Activities

SiraNo

1.511 

MudurYardimcilari

NURETTİN KORKUT 

ibbdgl

No 
Attachments
Version: 16.0 
Created at 20.06.2007 14:24  by IBBWEB\Administrator 
Last modified at 08.04.2016 11:59  by ebru.corman